SHAKIRA ÄR FÖRSVUNNEN!!



Shakira är försvunnen sen 21 tiden den 16 april, hon rymde i skärholmen från sin husse
Hon är en glad 1 årig pitbull rednose.
Vi erbjuder en hittelön på 1000 kr om ni kommer med bra tips så vi kan få henne eller om ni hittar henne så skriv en kommentar här på min blogg


Rejält varm och solig torsdag

Idag vaknade man först vid 07 och hörde av mig till chefen på jobbet att jag inte kommer till jobbet pga att jag gjort illa foten och måste hoppa på kryckor i ca 1 vecka och sen somnade jag om till 10..
Hoppade upp till övervåningen och styvpappa var vaken, han hade sovit bra fast handen hade ömmat lite på morgonen ( han opererade handen igår), vi pratade lite tills han blev upphämtad av sin kompis hasse för han skulle med ut till hasses restaurang..
Jag har ätit havregryns gröt och mammas goda nöt och frukt bröd till frukost och kollade på våra bästa år samtidigt, sen blev det spela lite på facebook och nu kollar jag på sjunde himlen och väntar på mamma och lillebror som ska komma hem, brorsan har varit och titthålsopererat knät och dom hittade felet som var att korsbandet var av så han kommer få opereras i maj/juni :(
Det blir äta från mc donalds idag för brorsan min hade önskat det :)
Denna dagen kommer blir rätt så lugn för inte så kul hoppa runt på kryckor, åkte in till södertälje närakut igår pga att foten gjorde riktigt ont och skönt nog fick man komma in direkt pga att det inte var ngt folk på närakuten, läkaren kollade på foten och har inflammation i foten så blir hoppa på kryckor först i 3-4 dagar utan att stödja på foten så den får vila och sen blir det stödja på foten succesivt..

 


Solig torsdag

Idag blev man väckt av lillebrorsan vid 8.55 för skulle titta till Shakira när han gick till tandläkaren..
Klev upp och gjorde havregrynsgröt till frukost och satte mig och kolla på nyhetsmorgon, Shakira stod i fåtöljen och kollade ut som vanligt :P
Nu tittar man på efter 10 och om nga timmar så ska man röra sig till jobbet och jobba kväll, får se hur det går idag och vad för kul man får göra :P
Ska även prata med chefen om jag får börja 1 tim tidigare och sluta 1 tim tidigare för det känns ju inte så kul åka hem vid 23 tiden och vara hemma vid 00.15 så förhoppningsvis får jag börja 14 och sluta 22 för det känns bättre sluta den tiden :)
Igår gick halva jobb passet undan medans resterande gick lite segt för då var det inte mkt att göra..
Efter jobbet så blir det hem till tungelsta och krama om mig sovande älskling :P


Tisdag

Idag vaknade man brevid sin käraste vid 6 tiden och vi båda var morgon trötta och kände egentligen inte för och gå upp men det blev så ändå :p
Gjorde havregryns gröt till frukost och kollade sedan nyheterna med älskling och sedan rörde vi oss till tåget som var lite sen, idag var det skönt nog inget snöande ute så nu får nog våren fortsätta sin blomstrande tills sommaren kommer.
Babe hoppade av i västerhaninge medans jag fortsatte med tåget till älvsjö, fyllde på buss kortet och tog sedan tåget mot södertälje..
Bussen stod redan inne när tåget var framme så det var bara kliva på :)
Väl hemma så låg lillebror och sov vilket han fortfarande gör och mamma och styvpappa är och jobbar..
Har ätit kycklling med hasselbaks potatis som familjen här hemma åt igår som dom var så snälla och sparade lite till mig =)
Nu tittar man på våra bästa år som var länge sedan man såg, har ju inte tid se det när jag jobbat dags passen, från imorgon till lördag så jobbar jag mellan 14-23, så ska bli kul se hur det är jobba när restaurangen är öppen :)


Åh vad man längtar till sommaren så man kan sitta här igen =)


GLAD PÅSK

Idag tog man sov morgon till 10.30 och blev fixa mackor till frukost, en liten stund efter det kom styvpappa Affe hem från helsingfors resan med gott och blandat och marianne godis till mig, tack så hemskt mkt =)
Även mamma och lillebror vaknade då och brorsan fick godis med och mamma också + 2 limpor cigg i påskpresent =)
Blev prata lite tills styvpappa skulle åka och tvätta en bil han lovat till en kompis och brorsan har ställt på sin moppe nu så nu kommer det bli mkt moppe åkande för honom :P
Har läst lite bloggar och kollat min facebook och sen idag blir det nog åka till älskling om han vill ses vilket jag hoppas, kanske blir laga liten påskmiddag idag..

 

Långfredagens kväll

Nu sitter man och lyssnar på rolandz med låten syster jane och mamma håller på gör morotslimpa :)
Det kommer garanterat smaka beroendeframkallande gott som hennes lingon bröd och nöt o frukt limpa som hon gjort tidigare :)
Har kollar america funniest home videos och håkans bar med mamma, det var jule tider på dagens avsnitt av håkan bar..
Blir nog kolla någon film senare när man lagt sig till rätta i sängen under det varma sköna mysiga täcket och även prata lite med älskling i telefon :)

Imorgon kommer styvpappa affe hem från helsingfors så blir kolla mycket bilder och höra hur han haft det, sen blir det nog åka och vara med älskling..


Dagens film


Intrig

Avatar beskriver tillväxtsamhällets destruktivitet. I en framtid har människan tvingats kolonisera och exploatera en ny planet för att inte gå under på den gamla. Med hjälp av gigantiska ”hell trucks”, förvillande lika de väldiga maskiner som i dagbrott bryter brunkol i Tyskland och de jättelastbilar som fraktar oljesand i Kanada, utvinns grundämnet unobtainium – en nödvändig komponent i jordens energiförsörjning. Ursprungsbefolkningen mördas. Skogen skövlas.

Filmens protagonist, Jake Sully (Sam Worthington), är en före detta marinkårssoldat, som skadats i strider på jorden och blivit förlamad från midjan. Jake blir utvald till att delta i Avatar-programmet, genom vilket han ges möjligheten att åter kunna gå normalt.

Händelseförlopp

Genom Avatar-programmet reser Jake till Pandora, en himlakropp täckt av grönskande djungel, fylld av fantastiska livsformer - vissa vackra, men många skrämmande. Pandora är även hem för Na’vi, en humanoid ras som anses primitiv, men som är fysiskt kraftfullare än människor. Na’vi har svans, blå hud, är tre meter långa och lever i harmoni med sin oförstörda värld. Då människorna tränger djupare in i Pandoras skogar på jakt efter värdefulla mineraler, tvingas Na’vi att strida för sin överlevnad.

Jake har ovetandes blivit rekryterad för att fortsätta med övergreppen. Eftersom människor inte kan andas atmosfären på Pandora, har människan genetiskt skapat Avatarerna, vilka är hybrider av människor och Na’vi. Genom sin Avatarkropp återfår Jake full rörelsefrihet och han sänds in i Pandoras djungel som spanare för de soldater som skall komma efter honom. Där upplever han Pandoras skönhet och faror och möter en ung Na’vi-kvinna, Neytiri (Zoe Saldaña).

Med tiden blir Jake allt mer införlivad i Na’vi-klanen och han förälskar sig i Neytiri. På grund av det finner han sig vara fångad mellan det militär-industriella styrkorna från jorden och Na’vi. Han tvingas välja sida i en strid, som kommer att avgöra Pandoras öde för alltid.


Bok tips

Boken handlar, precis som sin föregångare, om den förbjudna kärleken mellan människan Bella Swan och vampyren Edward Cullen.

På Bellas 18:e födelsedag, som firas hemma hos pojkvännen Edwards familj bestående av sju vampyrer, råkar Bella skära upp sitt finger på ett presentpapper. När en av de annars så vänliga familjemedlemmarna, Jasper Hale, känner lukten av hennes oemotståndliga blod gör han en ansats att anfalla henne, men hindras i sista sekund av Edward. Även om Bella inte skadas allvarligt under denna olycka så fruktar Edward att hans blotta närvaro i egenskap av vampyr är alldeles för farlig för henne, och han bestämmer sig för att göra slut med henne. Tillsammans med sin familj ger han sig av så att kvinnan han så innerligt älskar ska kunna leva ett vanligt liv utan faror.

Avskedet från Edward gör Bella helt förkrossad, och hon klarar inte av att hantera den känslomässiga smärtan som detta orsakar henne. Utan Edward blir Bella deprimerad, och i ett par månader efter hans försvinnande lever hon sitt liv som en zombie; hon utför sina vardagliga sysslor, men hon försummar helt sina vänskapsrelationer och uppfattas knappt som närvarande av de som pratar med henne.

Av en slump märker Bella att var gång hon gör någonting farligt eller utmanande så hör hon Edwards förmanande röst i sitt huvud, och på grund av detta börjar hon söka spänning. Hon umgås mer och mer med sin barndomskompis Jacob Black, en något yngre pojke som bor i ett reservat i närheten. Han hjälper henne att ordna en motorcykel som hon har för avsikt att utmana ödet med. Bella märker snart att han inte bara hjälper henne hitta ett sätt att höra Edwards röst på, utan att han även fyller igen det stora tomrummet inom henne som Edward lämnade efter sig, och de två vännerna börjar utveckla starka känslor för varandra.

Men plötsligt förändras även Jacob, och det visar sig att han har blivit en varulv som kan förvandla sig till en varg efter vilja. Han och några av hans vänner förvandlas till varulvar eftersom en blodtörstig vampyr, Victoria, härjar i området. Det visar sig att Victoria är ute efter att döda Bella eftersom Edward dödade hennes partner (se: Om jag kunde drömma). Bella svävar återigen i livsfara, trots att Edward lämnat henne för att undvika just det.

Under ett av Bellas farliga upptåg, där hon desperat vill höra Edwards röst ännu en gång, hoppar Bella ner i havet från en klippa. Alice Cullen, Edwards syster, som har kraften att se in i framtiden, ser detta i en av sina visioner och tror att Bella har begått självmord. Hon meddelar detta till sin syster Rosalie, som i sin tur berättar för Edward. Alice skyndar sig sedan hem till Bellas hus för att kunna vara till någon tröst för hennes pappa, Charlie.

Vad Alice däremot inte kunde se i sin vision var att Jacob Black räddade Bella från de farliga vågorna, och Alice blir väldigt förvånad när Bella kliver in genom ytterdörren levande. Men skadan är redan skedd, och Edward, som älskar Bella för mycket för att kunna leva utan henne, beger sig till Italien där vampyrernas ledare, Volturi, bor. Han har för avsikt att be dem avrätta honom, eftersom det är för svårt att döda en vampyr för att han ska kunna ta sitt liv på egen hand. Alice och Bella skyndar sig efter honom för att bevisa för honom att hon trots allt är vid liv innan han gör någonting dumt, och de hinner precis i tid.

Edward, Bella och Alice tvingas dock träffa Volturi ändå, och de är mycket intresserade av Bella som visar sig vara immun mot vissa av deras speciella krafter som de fått när de blivit vampyrer. De vill heller inte låta henne komma därifrån leva utan ett löfte om att hon också kommer att bli en av dem någon gång i framtiden. Edward vägrar avge detta löfte eftersom han inte vill att Bella ska bli en vampyr, men Alice kan se i en vision att Bella kommer att bli en av dem, så hon lovar detta för vampyrledarna.

Väl hemma igen berättar Edward för Bella att han älskar henne och att han endast lämnade henne för att han ville att hon skulle vara säker, och att han nu kommer stanna hos henne för evigt eftersom hon lyckas hamna i fara även när han inte är hos henne. Problemet med Victoria kvarstår, men varulvarna och vampyrerna är ovilliga att samarbeta med varandra eftersom de till naturen är dödsfiender, och Jacob väljer därför att bryta kontakten med Bella när han får veta att hon bestämt sig för att bli en vampyr.


Långfredag :P

Idag låg man och drog sig en stund till man klev upp runt 8 tiden och gjorde iordning frukost medans älskling stod i duschen, satt och läste vecko revyn till frukosten och sedan packade jag ihop mina grejer och påskäggen jag gjort till familjen och rörde mig till bussen, kom på att det var röd dag pga att det är långfredag idag så fick vänta runt 20 min på bussen men det var lagom varmt och skönt ute så det gjorde inget :)
Sen blev det buss, tåg och sen tåg tills man nådde södertälje så gick jag runt där och handlade lite mer till mammas påskägg och även tavel ord: love som jag ska hänga ovanför sängen hemma hos mig och älskling =) kommer passa riktigt fint =)
Sen blev det hemåt till mamma och sätta present plast runt hennes enorma påskägg så det skulle se fint ut och sen blev det mackor till lunch och efter det så blev det ett skönt bad med hänt extra o handen :D och efter badet blev jag sugen på fruktsallad så ställde mig och gjorde det och nu sitter man här och upptaderar :)


RSS 2.0