You make me happy

Idag blev det upp vid 07 för skulle hinna äta frukost och göra mig iordning inför jobbet, var lagom seg under resan till jobbet men sen vaknade man till..
Jobb dagen gick riktigt bra och det var väldigt trevlig personal som jobbade på dagens pass, var lagom mör i kroppen efter jobbet och värk i blygdbenet har man haft under dagen till och från..
Blev hem och plockade lite saker ifrån sängen och sen blev det vårrulle till middag, fick sånt sug på det från att jag åt det igår :P
Ikväll blir det bara ta det lugnt och ta ett varmt avslappnande bad så kroppen mår lite bättre och sen blir det nog kolla tv/film innan man ska sova för och orka upp för en ny arbetsdag..

Bloggen har kommit i skymundan till och från nu och det är bla för att man har inte haft ork till och blogga när foglossningen varit som det varit i början innan man fick bäckenbälte som underlättar mycket så man har inte lika ont i svanken som förut och sover mycket bättre om nätterna och har inte svårt somna längre och sen har hormonerna lekt mycket så när man varit med älskling så har man bara velat vart med honom för det mesta och vi bara myst med magen och unnat varandra tid och nu håller man även på packar för fullt för om 10 dagar så blir man sambos med älskling =)


v 26, 24 augusti 2010

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Har ni ännu inte tecknat någon av Trygg-Hansa:s försäkringar (gratis MammaBarn-försäkring eller prisvärd VäntaBarn försäkring) kan du
göra det här. VäntaBarn försäkringen gäller barnet fr o m vecka 26!


v 25 + 1, 18 augusti 2010

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Har du börjat tänka på bilbarnstol ännu? Det kan vara skönt att redan på ett tidigt stadie lära in sig vad man behöver veta om detta. Tillsammans med AktaGraco har vi här
information om bilbarnsstolar.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar.
Mer info om Profylax får du här


100 dagar kvar strecket är passerad :D

Min graviditet - BF Tis 30 nov 2010

Din graviditet startade Ons 24 feb 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 10 mar 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 181 av 280. (64,6%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 5 fulla dagar (v25+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 30 nov 2010
Du har 99 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helgen sista dag

Idag blev det gå upp vid 9.30, sov verkligen som en stock hela natten =)
Sen dess har man ätit frukost och diskat och städat lite och nu kollar man på tv fast det finns inget direkt kul att se på..
Sen blir det packa lite idag för om 13 dagar så flyttar man ihop med älskling i tungelsta, kommer kännas riktigt spännande stå på helt egna ben och få ansvara för allt själv men kommer kännas lite bo i annan stad och så..
Det är en del kvar packa och som sagt det packas inte av sig själv, blir packa så mkt som kroppen klarar av för har drabbats av foglossning och det finns stunder då det verkligen känns.
Ï veckan ska man få sina baby saker också som man köpt :)


<3

Befruktningen ägde rum omkring:
9. mars 2010
Hjärtat börjar att slå:
3. april 2010
Embryot rör sig:
27. april 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
4. maj 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
4. maj 2010
Risken för missfall avtar:
18. maj 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
25. maj 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
1. juni 2010
Fostret sväljer och kissar:
15. juni 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
22. juni 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
29. juni 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
13. juli 2010
Fostret börjar att höra:
3. augusti 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
31. augusti 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
5. oktober 2010
Beräknat förlossningsdatum:
30. november 2010

Lördag

Nu i skrivandes stund sitter man hemma hos mamma i södertälje, helt tyst och lugnt är det för brorsan är hos en kompis och mamma är påväg hem från jobbet och styvpappa kom nyss hem..
Det har inte hänt så mkt den senaste tiden, brorsan har opererat korsbandet i knät den 13 augustu och det gick bra fast det även var oturdag :) Nu kommer han hoppa på kryckor ett par veckor tills knät läkt och sen blir det rehabilitering i några månader..
Magen och bebisen växer och tiden börjar närma sig sakta och säkert, tiden går fort när man inte tänker på det men längtan tills hon kommer är stor av många =)
Idag ska jag laga chili marinerad fläskfile med klyftpotatis och bearnaise sås med krydd smör till middag..
Vi skulle ha åkt och hämtat baby vagnen mm idag men allt var inte färdig packat och så, så det blir förmodligen i veckan man får sakerna :)


v 24, 10 augusti



Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av
halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, läs mer på våra infosidor

v 23, 3 augusti 2010



Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

Vill du redan nu börja titta på barnkläder hittar du lite annorlunda och roliga kläder på
Kotteshoppen.se


RSS 2.0